Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kazakistan yeni Vatanseverlik ilkesini onayladı

Kazakistan'da milli birliğin temeli olarak görünen ve iki yıldır üzerinde çalışılan 'Patriot ilkesi' cumhurbaşkanı Nazarbayev tarafından oanylandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 22:37:46

Kazakistan yeni Vatanseverlik ilkesini onayladı

Kazakistan Halkları Meclisinin 22'nci oturumunda vatanseverlik ilkesi olan "Patriot ilkesi (Vatanseverlik)"nin kabul edildiği bildirildi.
Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev Patriot ilkesi kapsamında Kazakistan halkının ekonomi, siyaset, ahlak, inanç ve küresel vizyonuna yer verildiğini söyledi.

Kazinform ajansı Astana'da düzenlenen Kazakistan Halkları Meclisinin Bağımsızlık adı verilen 22'nci oturumunda “Ebedi Ulus”un "Patriot ilkesi"nin kabul edildiği bildirdi.

Nazarbayev toplantının kapanış konuşmasında, “Ben bu tarihi kararı alan oturum katılımcılarına teşekkür ediyorum. Biz tüm Kazakistan halkı için “dostluk-toplumsal uzlaşı-birlik” belgesini onayladık. Bu belge halkımızın iradesine ve zekasına dayanan büyük değerleri esas alıyor” dedi. "Biz bu vatanseverlik belgesinde öncelikle halkımızın ana ulusal değerleri yanında Devlet, toplum ve vatandaşların sorumluluklarını ve Kazakistan'ın refaha giden yolunu belirledik. Bu belge ulusal gayemizin toplamı ve Kazakistan halkının milli kimliği ve birliğinin sembolüdür" açıklamasında bulundu.

Kazak lider bu belgenin hazırlanmasının yaklaşık iki yıl sürdüğünü belirterek, belgede ülkenin ekonomi, siyaset, ahlak, inanç ve küresel vizyonlarını içerdiğini bildirdi.

Haber Ara