Dolar

32,2011

Euro

35,0158

Altın

2.517,09

Bist

10.739,57

Kazakistan'dan Suriye görüşmeleri açıklaması

Suriye'de ateşkes sürecinde yürütülecek müzakerelerin Astana'da yapılması kararının ardından Kazakistan hükümeti destek ile ilgili resmi açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-02 15:34:25

Kazakistan'dan Suriye görüşmeleri açıklaması

Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Suriye'de ateşkes sağlanması üzerinde bir açıklama yaparak ülkenin görüşünü ortaya koydu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ''Biz Suriye Arap Cumhuriyetinde hükümetin ve silahlı muhalefetin Rusya Federasyonu ve Türkiye Cumhuriyetinin garantör olduğu barış görüşmelerini başlatmasını memnuniyetle karşılıyoruz." denildi.

Açıklamada, "Kazakistan hükümeti olarak Suriye hükümeti ve silahlı muhalefet arasında ateşkesin sağlanması, Ateşkes rejimini kontrol etmek için toplu önlemler ve Suriye'de barış müzakerelerine başlatılması konularında üç belgenin imzalanmasını Suriye krizinin çözümü için esas olacağını bildiriyoruz. Astana'da yapılacak görüşmelerin Birleşmiş Milletler ve Arap Devletleri Birliği Özel Temsilcisi Staffan de Mistura tarafından desteklenmesi Suriye'deki çatışmaların hızlı sonuçlandırılması için özellikle önemli. Bu bağlamda Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in Suriye görüşmelerini Astana'da yapılmasına ilişkin davetini yeniliyoruz. Biz bu toplantının planlı ateşkes durumunda gerçekleşebileceği görüşündeyiz. Biz bu son anlaşmanın Suriye'de BM Güvenlik Konseyi 2254 (2015) Kararı uyarınca tam bir siyasi süreci devamını sağlayacağını umuyoruz. Kazakistan ayrıca 1 Ocak 2017 döneminden başlayarak BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olarak uluslararası toplumun Suriye krizine çözüm çabalarına katkıda bulunmaya hazırdır." denildi.

Haber Ara