Dolar

43,4251

Euro

52,0638

Altın

7.723,49

Bist

13.779,74

Katar'dan ABD'nin Filistin kararına tepki

Katar, ABD yönetiminin Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Washington ofisini kapatma kararına tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-11 09:16:27

Katar'dan ABD'nin Filistin kararına tepki

Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, FKÖ ofisinin kapatılmasının İsrail'in uzlaşmaz tavrını perçinleyeceği ve onu uluslararası camia tarafından kabul görmeyen uygulamalarını sürdürmeye teşvik edeceği belirtildi.

Açıklamada, üzüntüyle karşılanan kararın, ABD yönetimiyle FKÖ arasındaki mesafeyi açtığı ve Filistinliler ile İsrail arasındaki barış sürecini canlandırmak adına sarf edilen çabaları baltaladığı vurgulandı.

Ayrıca açıklamada Katar'ın, 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasını sağlayacak iki devletli çözümden yana olduğu yinelendi.

ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili dün FKÖ'nün Washington'daki ofisinin 10 Ekim'den önce kapatılacağını açıklamıştı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Kurtlarla dövüşen köpekten geriye postu kaldı

Haber Ara