Dolar

32,2247

Euro

34,9384

Altın

2.418,85

Bist

10.676,65

Katar'a karşı bir araya geldiler!

Katar'a karşı abluka uygulayan Bahreyn, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri basın ve enformasyondan sorumlu yetkilileri Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-03 21:58:50

Katar'a karşı bir araya geldiler!

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Avad bin Salih el-Avad, Bahreyn Enformasyon Bakanı Ali bin Muhammed er-Remihi, Mısır Medya Düzenlemesi Yüksek Konseyi Başkanı Mukerrem Muhammed Ahmed ve Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) Basın Ulusal Konseyi Başkanı Devlet Bakanı Sultan el-Cabir Cidde kentinde bir araya geldi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamaya göre görüşmede, "terör ve radikalizmle mücadelede çeşitli medya araçları aracılığıyla ortak basın koordinasyonu sağlamanın önemi" vurgulandı.

Dünyada terör ve radikalizmle mücadelede uluslararası çabalara hizmet edecek ortak çalışma konusundaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunun masaya yatırıldığı toplantıda, abluka uygulayan dört ülkenin yetkilileri "Katar'ın Körfez krizi konusundaki söylemleriyle mücadelede birlikte çalışma" meselesini ele aldı.

Toplantıya ilişkin daha fazla bilgi verilmedi.

Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz, 5 Haziran'da Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmesiyle başlamıştı. Katar'a abluka uygulayan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik bir talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı hiçbir talebin kabul edilmeyeceğini açıklamıştı.

Haber Ara