Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Karabağ için 100 bin imza

Azerbaycan'da Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği, Dağlık Karabağ bölgesinin işgalci Ermenistan'dan kurtarmak amacıyla imza kampanyası başlattı. “We the People Petitions” adındaki kampanya kapsamında 100 bin imza toplanması bekleniyor. Söz konusu kampanyaya en büyük desteğin Türkiye'den gelmesi bekleniyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-06 19:40:13

Karabağ için 100 bin imza

AGİT Minsk grubunun Karabağ'ın Ermensitan'ın işgalinden kurtarılmasına dair henüz bir ilerleme kaydedememesi sebebiyle, Azerbaycan Sivil Toplumun Gelişmesine Yardım Derneği, AKPM'nin 2085 sayılı kararı üzerine bir kampanya başlattı. Bu kampanyaya göre Beyaz Saray'da “We the People Petitions" kısmında açılan dilekçeye 100 bin imza toplanması hedefleniyor.

İmza atanlar ABD yönetiminden Ermenistan tarafından işgal edilen Azerbaycan topraklarının özgürleştirilmesi ve bölgede beşeri bir felaketin önlenmesi hususunda destek talep ediyor. Söz konusu imza kampanyası için Azerbaycanlı kardeşlerimizin Türkiye'den beklentisi büyük. Bu hususta Türkiye'den gelecek olan desteğe güveniyorlar.

Kampanya ile Ermeni işgaline dikkat çekilecek
AKPM'nin 2085 sayılı kararı Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ ve diğer bölgelerindeki Ermeni işgaline dikkat çekiyor, Ermenistan'nın Azerbaycan'a karşı kasıtlı çevresel kriz çıkarmasını saldırganlık olarak değerlendirip, işgal edilmiş topraklarda bulunan Sarsang Barajı'nın beşeri bir felakete neden olacağı konusunda uyarıyor.

Amaç 100 bin imza
Kampanya bugün başladı ve 1 hafta içinde 100 bine ulaşması hedefleniyor.
İmza vermek çok basit.
Linke tıklayınca karşınıza çıkan sayfanın sağ tarafında Ad, Soyad ve e-mail adresini girdikten sonra sıgn now'a tıklıyoruz ve daha sonra e-mailimize gelen doğrulama koduna tıklıyoruz ve böylece imzamızı atmış oluyoruz.

Haber Ara