Dolar

32,2478

Euro

35,0772

Altın

2.525,78

Bist

10.643,58

Kanalizasyon atığı nehre boşaltılacak

Kanada 8 milyar litre kanalizasyon atığını St. Lawrence Nehri'ne boşaltılmasına bu gece yarısı başlayacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-11 00:55:47

Kanalizasyon atığı nehre boşaltılacak

Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre düzenlediği basın toplantısında, ''Başka seçeneğimiz olsaydı, kesinlikle onu tercih ederdik'' dedi.

Montreal'deki mevcut arıtma tesislerinin yetersiz kalması, inşaatı devam eden yenilerinin de tamamlanamaması nedeniyle büyüyen sorunu bu şekilde çözmekten başka seçenekleri olmadığını kaydeden Coderre, konuyu Çevre Bakanı Catherine McKenna ile de görüştüklerini ve kanalizasyonun nehre boşaltılması için onay aldıklarını ifade etti.

Bakan McKenna, St. Lawrence Nehri'ne boşaltılacak kanalizasyon atığı için Montreal Belediyesine 7 gün süre verirken, 5 Aralık'a kadar da belediyenin sorunu çözmesini istedi.

Belediye, mevcut tesisler ile halen inşaatı devam eden Bonaventure Tesisleri'nin en kısa zamanda devreye alınması taahhüdünde bulunuyor. 8 milyar litre kanalizasyon atığının, ülkede bugüne dek arıtılmadan doğaya salınan en yüksek pis su miktarı olduğu belirtiliyor.

Öte yandan, Kanada'nın ve bölgenin tarihi, ekonomik ve kültürel açıdan en önemli nehirlerinden biri olan St. Lawrence'a kanalizasyon atığı boşaltılmasına karşı çıkan gruplar imza kampanyası düzenleyerek 90 bin kişinin desteğini aldı. ''St. Lawrence Nehri çöplük değildir" sloganı ile başlatılan ve halen devam eden çevreci grupların protestolarında toplanan imzaların Belediye Başkanı Coderre'ye ulaştırıldığı bildirildi.

Haber Ara