Dolar

32,4268

Euro

34,5800

Altın

2.384,31

Bist

10.045,74

Kanada Dışişleri Bakanı: Kırım Tatar sürgünü trajedisini asla unutmayacağız

Kanada Dışişleri Chrystia Freeland, 1944 Kırım Tatar Sürgününün 74. yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-19 11:34:10

Kanada Dışişleri Bakanı: Kırım Tatar sürgünü trajedisini asla unutmayacağız

Kanada Dışişleri Bakanı Chrystia Freeland, ülkesinin Kırım Tatar Sürgününü hatırladığını ve Kırım'daki insan haklarını savunmaya devam edeceğine söz verdiğini ifade etti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre dün, 1944 Kırım Tatar Sürgününün 74. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada Freeland, “Anavatanlarından zorla sürülmüş ve inanılmaz acıları çekmiş binlerce çocuk, kadın ve erkeğin trajik ölümlerini anıyoruz. Kanada geçmişteki bu trajediyi asla unutmayacak, ayrıca Kırım'da ve her yerde insan haklarını ve düzeni savunmaya devam edecektir” diye kaydetti.

Kanada'nın Kırım'ın Rus işgalini kınadığını bir kere daha dile getiren Bakan, işgal edilen yarımadada kötüleşen insan hakları durumuyla ilgili endişe duyduğunu da belirtti.

Ayrıca Freeland, Kanada'nın Kırım Tatar Milli Meclisi'nin (KTMM) yasaklanmasını kınadığını ve Rusya'dan bu yasa dışı ve ahlaksız kararı değiştirmesini beklediğini vurguladı.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun Toronto Üniversitesinde düzenlenen etkinlikte Rusya tarafından işgal edilen Kırım'daki durumu ve Kırım Tatarlarına yapılan baskıları anlattığı bildirilmişti.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıkalyınız)

900244_2

Haber Ara