Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İtalya Erbil'de konsolosluk açtı

IKBY Erbil kentindeki İtalya Konsolosluğu, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve İtalya Senatosu Başkanı Pietro Grasso'nun katıldığı resmi törenle açıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-23 04:43:17

İtalya Erbil'de konsolosluk açtı

AA'nın haberine göre: IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve İtalya Senatosu Başkanı Pietro Grasso'nun yanı sıra açılışa, IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi, Dışilişkiler Sorumlusu Felah Mustafa, konsolosluk yetkilileri ve İtalya'dan gelen heyet de katıldı.

Açılış töreninde konuşan Barzani, IŞİD saldırılarının başladığı ilk anda, bu konuda yardım eli uzatan ülkelerden birinin İtalya olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

"Terör örgütü DAİŞ saldırılarının yaklaşık bir buçuk yıl önce başlamasından bu yana, İtalya hükümeti yardım çağrılarımıza cevap veren ilk ülkeler arasında yer aldı. O zor süreçte Kuzey Irak'ı ziyaret etmeye gelen ilk başbakan, İtalya'nındı. İtalya halkının mesajını getiren Başbakan, terörle mücadelede Irak ve halkının yanında olduklarını, yardım edeceklerini söylediler. Terör saldırılarının ilk anlarında kendiler tarafından getirilen o mesajın bizim açımızdan önemli bir yeri vardı. O kötü günlerde sunulan yardıma çok ihtiyacımız vardı." dedi.

 

Haber Ara