Dolar

42,5186

Euro

49,5694

Altın

5.779,34

Bist

10.981,89

İsveç: Türkiye'deki halkla dayanışma içindeyiz

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, yaşanan darbe girişimi sonrası Türkiye'deki halkla dayanışma içinde olduklarını belirtti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-18 17:24:34

İsveç: Türkiye'deki halkla dayanışma içindeyiz

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ)darbe girişimiyle ilgili, "Türkiye'deki halkla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ederek, kısa sürede Türkiye'deki durumun sakinleşmesini umut ediyorum." dedi.

İsveç devlet televizyonu SVT'ye açıklamalarda bulunan Wallström, darbe girişimini kınayarak "askeri güç ve şiddetin alternatif olmadığını" söyledi.

Türkiye ile iş birliği yapmanın önemine dikkati çeken Wallström, "Türkiye'deki halkla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ederek, kısa sürede Türkiye'deki durumun sakinleşmesini umut ediyorum." ifadesini kullandı.

Wallström, idam tartışmalarına da değinerek, "Türkiye'de idam cezasının geri getirilmesinden endişe duyuyoruz. Eğer idam cezası geri getirilirse, Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkileri zarar görür. Bu süreçte Türkiye ile ilişkilerin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Mustafa
Sanki alacaksiniz Yalancilar. Degerli TBMM uyeleri Soyle bir duzenlemeye ne dersiniz? Gecici Madde: TBMM ne Bombayla saldiran darbecilere geri donuk olmak uzere Idam,sonraki darbelere katilanlara Idam cezasi verilir.Buna benzer birsey.Idam gelmezse bu darbelerle basa cikamayiz

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu, kendi kullandığı araçla Dallıkavak Tüneli'nden geçti

Haber Ara