Dolar

32,3790

Euro

34,7792

Altın

2.411,14

Bist

10.045,74

İsveç'te bir Müslüman siyasetçi daha istifa etti

İsveç'te Yeşiller ve Çevre Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın kendisini güvende hissetmediğini belirterek istifa etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-27 18:11:13

İsveç'te bir Müslüman siyasetçi daha istifa etti

İsveç'te Yeşiller ve Çevre Partisi Gençlik Kolu Eş Başkanı Semanur Taşkın, ırkçı baskılar sonucu görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Semanur Taşkın, İsveç medyasına yaptığı kısa açıklamada, "İsveçli bir Müslüman olarak, artık kendimi güvende hissetmiyorum” dedi.

Şehircilik ve İskân Bakanı Mehmet Kaplan da, İslâm düşmanı ve ırkçı taciz ve saldırılar nedeniyle geçen hafta görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. Kaplan'ın ardından, İsveç İslâm Gençlik Federasyonu Başkanı Yasri Shamsudin Khan, dini değerlerine saldırıldığı için Yeşiller Partisi'nden istifa ettiğini duyurmuştu.

Stockholm'ün Sigtuna Belediyesinin Meclis Üyesi Yasin İpek de benzer şekilde, partisi Sosyal Demokrat ve belediyedeki görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı.
Bir haftada dört Müslüman siyasetçi görevinden istifa ederken, farklı partilerde siyaset yapan Müslüman siyasetçilerin üzerindeki baskılar artıyor.

semanur

semanur2

Haber Ara