Dolar

32,2108

Euro

35,1102

Altın

2.465,69

Bist

10.319,96

İsrailli politikacı Lieberman, Savunma Bakanlığı yolunda

İsrail medyası, Siyoninst lider Avigdor Lieberman'ın Netanyahu'nun kendisine yaptığı Moshe Yaalon'un yerine Savunma Bakanı olma teklifini kabul ettiğini yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 09:58:39

İsrailli politikacı Lieberman, Savunma Bakanlığı yolunda

İsrail'de, Başbakan Binyamin Netanyahu ile Israel Beyteynu (İsrail Evimiz) Partisi'nin lideri Avigdor Liberman arasında yapılan görüşmeler sonucunda, 67 milletvekilinin olduğu yeni bir koalisyon kuruldu.

SAVUNMA BAKANI: LİBERMAN

6 milletvekili ile birlikte Netanyahu ile koalisyon kuran Liberman, Savunma Bakanlığı görevini de almış oldu. İkili arasında yapılan görüşmelerde Liberman'ın "Savunma Bakanlığı"nı kabul ettiği öğrenildi.

Mevcut Savunma Bakanı Moşe Bugy Yaalon'a da bakanlığını Liberman'a devredeceği bildirildi. Netanyahu'nun dün gece Yaalon ile yaptığı görüşmede Yaalon'a Lieberman'ın Savunma Bakanı koltuğunu istediğini söylediği belirtildi.

BİR GÖRÜŞME DAHA

Avigdor Lieberman'ın partisinin koalisyona girme konusunu görüşmek üzere Netanyahu ve Lieberman'ın son bir görüşme daha yapacakları bildirildi.

Bu arada, Siyonist Birlik Partisi lideri Isaac Herzog, Netanyahu ve Lieberman'ın yeni koalisyonuna işaret ederek, partisinin oluşmakta olan bu "delilik hükümeti"ni devirmek için tüm gücüyle çalışacağını söyledi.

Herzog, İşçi Partisi milletvekili Shelly Yachimovich'i ağır bir şekilde eleştirerek, Yachimovich'in Siyonist Birlik Partisi'nin koalisyona girmesini engellediğini ve Lieberman'ın Savunma Bakanı koltuğuna oturmasını sağladığını öne sürdü.

 

Haber Ara