Dolar

32,2627

Euro

34,7822

Altın

2.412,46

Bist

10.267,09

İsrailli kadından havayollarına dava

81 yaşındaki İsrailli kadının havayollarına ayrımcılık nedeniyle dava açacağı bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-05 02:20:47

İsrailli kadından havayollarına dava

Ajanslarda yer alan habere göre; Kadınlarla yan yana oturmak istemeyen aşırı-Ortodoks bir Yahudi'nin talebi üzerine yerini değiştirmesi teklifinde bulunulan 81 yaşındaki emekli avukat Renee Rabinowitz, ayrımcılık nedeniyle havayolları şirketine dava açmaya hazırlanıyor.

El Al Airlines'la yaptığı New York-Tel Aviv seyahatinde, aynı sırada oturduğu aşırı-Ortodoks Yahudilerin giydiklerine benzer bir kıyafetler içindeki bir adamın talebi üzerine yerini değiştirmesinin rica edildiğini belirten Rabinowitz, uçuş görevlilerinin kendisine ‘daha iyi bir uçuş' teklif ettiğini ancak durumun bu olmadığını ifade etti.

Yanındaki adama, kendisinin kaldırılmasını isteyip istemediğini sorduğunda, “Evet, çünkü Tevrat böyle söylüyor” cevabını aldığını aktaran 81 yaşınaki kadın, “Bu bana aşağılanmış hissettirdi. O adam benim kim olduğumla, ne olduğumla, yaşımla, hayatımla ilgilenmiyordu. Tek ilgilendiği cinsiyetimdi” diye konuştu. 

Yolcunun, yer değiştirmesinin talebe bağlı olduğunu ifade eden havayolu şirketi Rabinowitz'e 200 dolarlık hediye çeki önerdi ancak olumlu yanıt alamadı. Şirketin ayrımcı düşüncelere sahip aşırı-Ortodoks müşterinin arkasında durduğunu savunan Rabinowitz, İsrail Dini Aktiviteler Merkezi'nin (IRAC) desteğiyle, dava açmak için 30 gün bekleyeceğini iletti. IRAC ve Rabinowitz, yaşananlar karşılığında 50 bin sheqel (yaklaşık 40 bin lira) tazminat talep ediyor.

Haber Ara