Dolar

42,6945

Euro

50,1592

Altın

5.898,49

Bist

11.311,31

İsrailli haham rezaletinde geri adım attı

İsrail askerlerinin savaşta 'Yahudi dinine mensup olmayan kadınlara tecavüz edebileceğini' söyleyen İsrail ordusu hahambaşı adayı haham Eyal Karim'in, açıklamalarından geri adım attığı belirtildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-24 23:05:10

İsrailli haham rezaletinde geri adım attı

İsrail'deki sol partilerden Meretz tarafından yapılan yazılı açıklamada, Karim'in İsrail Yüksek Mahkemesine yazılı beyanda bulunarak, "İsrail askerlerinin savaşta Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği" ve kadınların askere alınmasını eleştiren açıklamalarından geri adım attığı belirtildi.

Açıklamada, "Meretz partisinden Knesset üyelerinin mahkemeye verdiği dilekçenin ardından Eyal Karim, Yahudi olmayan kadınlar, eşcinseller ve Yahudi olmayan askerler hakkındaki açıklamalarında geri adım attı. Karim, kadınlara tecavüze tamamen karşı olduğunu ifade etti." denildi.

Öte yandan, Haaretz gazetesinin haberinde de Karim'in İsrail Yüksek Mahkemesine gönderdiği mektupta, "Her haham, din adamı ve dini şahsiyet hata yaptığını itiraf etmekten kaçınmamalıdır. Ben de hata yaptığımı itiraf etmekten geri durmam. Ben de karmaşık bir konuda bana sorulan bir soruya verdiğim kısa cevapta hata yaptım. Halbuki bu tür konuların Yahudi şeriatında birçok farklı açıklaması var." ifadelerini kullandığı aktarıldı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Suriye'de düğünde bombalı saldırı!

Haber Ara