Dolar

32,3514

Euro

34,8379

Altın

2.392,23

Bist

10.276,88

İsrailli gazeteci Gideon Levy: İsrail işgal bağımlısı

İsrailli gazeteci Gideon Levy, 'Aranızda İsrail’in işgal bağımlısı olmasıyla ilgili şüphesi olan var mı? İsrail bağımlı, hastalıklı ve tedaviye muhtaç bir kişi gibi...' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-24 14:40:37

İsrailli gazeteci Gideon Levy: İsrail işgal bağımlısı

Donald Trump'ın Kudüs kararı, İslam dünyasının tepkisi ve son olarak BM'de 128 ülkenin ABD'yi saf dışı bırakan adımı, akıllara İsrailli Gazeteci Levy'nin sözlerini akıllara getirdi...

Netanyahu hükümetine karşıştlığı ile bilinen liberal cephenin gazetelerinden Haaretz Yazarı İsrailli gazeteci Gideon Levy, 2015'in Nisan ayında ABD'nin başkenti Washingon'daki Uluslararası Basın Kulübü'nün (National Press Club) İsrail Lobisi (The Israel Lobby) başlıklı konferansında konuşmuş, İsrail ve ABD politikalarının yanlış olduğunu anlatmıştı.

Levy, İsrail'i tıpkı bir uyuşturucu bağımlısına benzetmiş ve Tel Aviv yöentiminin işgal bağımlısı olduğunu söylemişti.

İşte o sözleri:

"İSRAİL UYUŞTURUCU BAĞIMLISI GİBİ"

“İsrail lobisi olmasaydı ABD daha demokratik bir ülke olurdu. İsrail de daha adil olurdu. Aranızda İsrail'in işgal bağımlısı olmasıyla ilgili şüphesi olan var mı? İsrail bağımlı, hastalıklı ve tedaviye muhtaç bir kişi gibi... Amerika İsrail'e iyilik değil kötülük yapıyor."

"BU KADAR İŞGALCİ BİR ÜLKE YOK"

"İsrail halkının yalanlarla beyinleri yıkanmış durumda. Tarihte bu kadar işgalci olup kendisini mağdur tanıtan başka hiçbir güç yoktur.”

Haber Ara