Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail Prens Selman için devreye girdi

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Trump'a Suudi Arabistan prensi Selman ile bağını koparmaması konusunda ricada bulunduğu ortaya çıktı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-11-03 07:45:18

İsrail Prens Selman için devreye girdi

İsrail ve Mısır'ın, Cemal Kaşıkçı cinayetinde bütün izlerin azmettirici olarak işaret ettiği Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman için Beyaz Saray'a mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Buna göre iki ülke de, ABD'nin prensten vazgeçmemesini istedi. İsrail Başbakanı Netanyahu yaptığı açıklama da ‘cinayet korkunç ama Suudi Arabistan'ın istikrarı bölge ve dünya açısından çök önemli' dedi.

ABD'nin Ortadoğu'daki iki önemli müttefiki olan İsrail ve Mısır'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrasında gözlerin çevrildiği Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'a Amerikan desteğinin sürmesi için lobi yaptığı ortaya çıktı. Buna göre, iki ülke de ABD Başkanı Donald Trump'a bu yönde mesaj gönderdi.

Washington Post gazetesinin adı açıklanmayan yetkililere dayandırdığı habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu üst düzey Beyaz Saray yetkililerinden Kaşıkçı cinayeti sonrasında Prens Muhammed'e desteğin sürmesini istedi. Haberde, Netanyahu'nun Prens'i ‘stratejik ortak' diye nitelediği belirtildi. Gazeteye göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi de Beyaz Saray'a benzer bir mesaj verdi.

Haber Ara