Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail Kudüs'te, 20 Filistinli yaraladı

İsrail polisinin Doğu Kudüs'te insan zincirini oluşturan bir grup Filistinliye müdahalesi sonucu 20 kişi yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-26 20:40:51

İsrail Kudüs'te, 20 Filistinli yaraladı

Kudüs'te Eski Şehir olarak bilinen surlarla çevrili bölgeye ana giriş kapılarından Şam Kapısı önünde toplanan Filistinliler, ellerinde Filistin bayrağı, öldürülen Filistinlinin resimleri ve İsrail işgalini protesto eden dövizler taşıdı.

"Kanımız, canımız sana feda olsun ey şehit" ve "Özgürlük" şeklinde sloganlar atan gruba, göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale eden İsrail polisinin, bazı Filistinlileri darbettiği görüldü.

Aralarında atlı polislerin de bulunduğu İsrail güçleri, göstericileri Kanuni Sultan Süleyman ve Selahaddin caddeleri boyunca kovalarken, Filistinlilerin ara sokaklara dağılmasıyla olay son buldu.

Filistin Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Doğu Kudüs'te İsrail polisinin, İsraillilere saldırdığı veya saldırmaya çalıştığı gerekçesiyle öldürülen bazı Filistinlilerin cesetlerinin kendilerine teslim edilmesi için insan zinciri oluşturan bir grup Filistinliye ses bombaları ile göz yaşartıcı gazla müdahale etmesi sonucu 20 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail polisi, Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" öne sürülen bir Filistinliyi vurarak öldürmüştü. Yerel kaynaklar öldürülen Filistinlinin Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesinden 26 yaşındaki Musab Mahmud El Gazali olduğunu kaydetmişti.

Haber Ara