Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail'in 'yabancı savaşçıları'

İsrail ordusu, tıpkı terör örgütler gibi bünyesinde 'yabancı askerler' barındırıyor. İddialara göre bu askerleri de tıpkı örgütler gibi sosyal medya aracılığı ile kendisine çekiyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-25 17:56:59

İsrail'in 'yabancı savaşçıları'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrail başta Yahudi diasporasından olmak üzere binlerce yabancı Yahudi'yi ordu bünyesine dahil ederek savaştırıyor. Al Jazeera'nın görüştüğü paralı ve gönüllü yabancı askerler, İsrail'in cephe görevlerini yürüten muharebe birimlerinde profesyonel eğitim aldıklarını ve 2014 Gazze saldırısında bulunduklarını belirtti.

Yeni Şafak'ın aktardığı habere göre paralı askerleri ve cephe gerisinde çalışacak gönüllüleri bulmak için Sar-El, The Lone Soldiers Center ve Mahal-IDF-Volunteers adlı üç kuruluş çalışıyor. Avrupa çapında şubeleri olan bu üç kuruluş kendi ilişki ağlarını, sosyal medyayı, web sitelerini ve basını kullanarak başkta ülke vatandaşı olan Yahudileri kendine çekiyor.

TEKSASLI YAŞLI KADINLAR

İsrail ordusunda muharebe eğitimi veren Steve, “Yahudiler de var olmayanlar da. Holokost'tan kurtulan ve Teksas'ta yaşayan yaşlı kadınları eğittim. Yahudi değillerdi ama İsrail'i destekliyorlardı. İsrail askerlerine ve terörle savaşan insanlara desteklerini sunmak için geldiler. Geniş bir yelpazeden katılımcı var” diyor.

FARKLI MOTİVASYONLAR

Haberde "katillerin her birinin İsrail ordusuna farklı motivasyonlarla katıldığı" belirtiilerek, "kimisinin Holokost'un intikamını almak, kimisinin sadık bir Siyonist olması, bazılarının da çocukken izlediği, İsrail komandolarının Uganda'da bir kurtarma operasyonunu anlatan “Entebbe Baskını” adlı filmin etkisinde kaldığı gerkeçesiyle orduya katıldığı" belirtiliyor.

resized_e9cf2-e9b2e53amansetlonesoldiers

BATI GÖZ YUMUYOR

Terörle mücadele uzmanı Jahan Mahmood, başka ülke vatandaşlarının İsrail ordusunda savaştırılmasına ilişkin şunları söylüyor: “Bu şok edici çünkü ağır insan hakları ihalleleri işliyorlar. Gençleri hatta yaşlıları böylesine iğrenç suçlara niçin teşvik edersin ki!” Mahmood, "aşırılıkla mücadele ettiklerini ileri süren Avrupa ülkelerinin iki yüzlü davrandıklarını kaydederek insan haklarını çiğneyenleri durdurma iddialarıyla çelişkiye düştüklerini" belirtiyor.

"KURBANLARIN SAYISI BİLİNMİYOR"

Ukrayna'da 2013 yılında “Yalan Dedektörü” adlı programa katılan Yahudi asıllı Yelena Zakusilo, İsrail ordusuna altı yıl hizmet ettiğini itiraf etmişti. İsrail'de Yelena Gluzman olarak tanınan Zakusilo çok sayıda Filistinli sivili ve çocuğu öldürdüğünü kabul etti ve öldürdüğü Filistinli çocuk sayısını hatırlamadığını söyledi. Program sırasında stüdyoda bulunan annesine, kızının işlediği cinayetlerden haberi olup olmadığı sorulduğunda ise kadının “elbette biliyorum, orduya adam öldürmeden nasıl hizmet edebilirsiniz ki?” cevabını vermesiyle seyircileri şaşırtmıştı.

Haber Ara