Dolar

32,3812

Euro

34,7643

Altın

2.395,70

Bist

10.208,65

'İsrail'e rüşvet aracısı'nın ölümü intihar çıktı

Makedonya'da af kapsamına alınmışken intihar ettiği öne sürülen ve İsrail'den silahları temin edip rüşvet veren kişi olarak bilinen gizli tanık hakkında araştırmalar sürerken, ilk gelen resmi açıklama ölümün intihar olduğu yönünde.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 11:44:54

'İsrail'e rüşvet aracısı'nın ölümü intihar çıktı

Makedonya Cumhurbaşkanının affettiği 56 kişi arasında bulunan ve Özel Yetkili savcılığın tanıklarından biri olan Kosta Kırpaç'ın ölümüyle ilgili yapılan soruşturma kapsamında ilk açıklama yapıldı. Üsküp Savcılığı, Kırpaç'ın ölümünün “İntihar” olduğunu açıkladı. Olayla ilgili soruşturmanın devam etmesi ve intihar nedenlerinin araştırılacağı kaydedildi.

Muhalefetin açıkladığı telefon kayıtlarında, İsrail'den güvenlik malzemeleri teminin yapan şirketin sahibi olarak geçen Kırpaç, Özel Yetkili Savcılığın bu konuda yürüttüğü soruşturmada gizli tanıktı.

Ülkedeki terörle mücadele için İsrail tarafından rüşvet verilmesi, telekulak olayları sırasında ortaya çıkmıştı. İsrail dışişleri bakanlığı konu hakkında açıklama yapmayı reddederken, Makedon Netpres haber ajansı toplam 6 milyon 200 bin dolar paranın İsrail taraffından "özel polis birimi" oluşturulması için transfer edildiğini ortaya çıkarmıştı. İsrail iş dünyası dergisi Marker, bahsi geçen rakamın Telekulak için kullanılacak ekipman için olabileceğini yorumlamıştı.

Haber Ara