Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İsrail'den Kudüs'te ezanları susturma hamlesi

Kudüs Belediye Başkanı Nir Berekat, İsrail polisine, ‘Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşimcileri rahatsız ettiği' gerekçesiyle yakınlarındaki camilerde ‘gürültüyü önleme' kanununun uygulanması çağrısında bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-03 14:25:40

İsrail'den Kudüs'te ezanları susturma hamlesi

Berekat, Kudüs emniyetine gönderdiği ve İsrail medyası tarafından yayınlanan yazılı mesajında, yardımcısı Yael Entebbe'nin, cami hoparlörlerinden çıkan ezan seslerinden Yahudi yerleşimcilerin rahatsız olduğu yönünde şikayetler aldığını belirtti.

Bazı camilerin hoparlörleri denetimsiz olarak kullandığına ve ezanla ilgili uygulamaya bağlı kalmadığına işaret eden Berekat, söz konusu durumun bölge sakinlerini rahatsız ettiği için ‘yasadışı' olduğunu söyledi.

Berekat mesajında ayrıca, atılacak ilk adımın, hoparlör kullanan ve rahatsızlığa sebep olan camilerde arama tarama faaliyeti yürütmek olduğunu, daha sonra ise müezzinlerin görevi ve hoparlör kullanımıyla alakalı yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesi için çaba sarf edeceklerini aktardı.

DAHA ÖNCE NETANYAHU DA DİLE GETİRMİŞTİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da camilerden hoparlörler kullanılarak ezan okunmasını eleştirmiş ve ‘gürültüyü önleme' kanunu yoluyla bunun engelleneceğini ifade etmişti.


Haber Ara