Rotterdam Mahkemesi tarafından Avrupa İslam Üniversitesine Kayyum atandı. Üç akademisyen ve iki çalışanın aylarca maaş alamadıklarını ve çalıştıklarının vergi dairesine bildirilmediğini,yöneticilerin çözüm için gösterdikleri çabalarına da irtibatı red ile karşılık verdiğini ifade ederek mahkemeye başvurduğu belirtildi.
İLK MAHKEME ERTELENMİŞTİ
İlk mahkemeye üniversiteyi savunmak icin kimsenin katılmadığı, bunun üzerine ertelenen duruşmaya ikinci mahkemede de üniversiteden ne bir yetkilinin katıldığı ne de avukat gönderildiğini ve ne kendisi ne de müvekkilleri ile iletişime geçilmediğini belirten mağdur tarafın avukatı Betül Özateş bunun üzerine iflas davası açmak zorunda kaldıklarını belirtti. İflas davasına da, önceki mahkemelerde olduğu gibi üniversite adına ne bir yetkili ne de bir avukat katılmayınca mahkemenin iflas kararı vererek kayyum atadığını ifade etti.
Kayyum olarak atanan Marcel Windt ise iki seçeneklerinin olduğunu söyleyerek,bunlardan birincisi okulun kapanıp tüm faaliyetlerini sonlandırmasıdır ki hiç bir Marceln işine gelmez. Ne Okul bunu ister,ne hocalar ne de çalışanlar dedi. İkinci seçenek ise iki tarafın görüşerek borçların ödenmesi,herkesin ödevini yapması ve okulun yoluna devam etmesidir ki böyle olmasını ümid ediyoruz dedi. Kayyum Marcel,okul yönetimine planlarını soracağını eğer planları yoksa kendi planını uygulayacağını ifade ettikten sonra bugünden itibaren benim onayım olmadan hiçbir çalışma yapamazlar dedi. Okul idaresinin iflas davasıyla ilgili bir tepki göstermedigi görüldü.
Ulaşabildiğimiz davacılardan isminin açıklanmasını istemeyen çalışanlar bu sonucu istemediklerini, isminde islam bulunan kurumun bu duruma düşmesine çok üzüldüklerini fakat üniversite yönetiminin iletişimden kaçarak ve mahkemelere hem gelmeyip hem de savunma göndermeyerek bu sonucu zorunlu hale getirdiğini ifade ettiler. İşçinin hakkını teri kurumadan verin diyen bir peygamberin getirdiği dini öğreten bizler, haksızlığa karşı susan dilsiz seytandir prensibini, yasatilan bunca haksızlık karşısında susarak öğretemezdik dediler. Üniversitenin bu karara iki hafta içinde itiraz etme hakkının bulunduğu belirtildi.
Kaynak: Avrupadan Haber