Dolar

32,2605

Euro

34,6876

Altın

2.407,62

Bist

10.045,74

IŞİD mevzilerine hava saldırısı

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine yönelik yeni hava saldırıları düzenlediği bildirildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 10:50:22

IŞİD mevzilerine hava saldırısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre,  Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücünden yapılan açıklamada, ABD öncülüğündeki koalisyonun dün Suriye'de IŞİD hedeflerine 7 hava saldırısı yaptığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Haseke yakınlarında düzenlenen 2 saldırıda IŞİD'in taktiksel ünitelerinin yok edildi. Halep civarındaki saldırıda 3 taktiksel ünite hedef alınarak bir de zırhlı araç imha edildi. Deyrizor yakılarında ise 2 hava saldırısında IŞİD'e ait 2 depo kullanılamaz hale getirildi.

Ortak Görev Gücü açıklamasında ayrıca, Irak'ta da 20 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Irak'taki saldırıların 5'i Ramadi etrafında gerçekleştirilirken, kent yakınlarındaki örgütün patlayıcı üreten 4 fabrikası, zırhlı aracı, ve bir patlayıcı aracın yok edildiği kaydedildi.

Açıklamada Irak'taki diğer hava saldırılarının Habaniyah, Hadise, Mahmur, Musul, Ramadi, Sincar ve Tel Afer şehirleri civarında yapıldığı bilgisine yer verildi.

Haber Ara