Dolar

32,1904

Euro

34,9643

Altın

2.426,49

Bist

10.481,30

'IŞİD'in bile aklına gelmemiştir' diyen İngiliz gazeteci: Prens Selman dönemi başlamadan bitti

İngiliz gazeteci David Hearst, Suudi Arabistan tarafından öldürülen Cemal Kaşıkçı hadisesinin, Veliaht Kral Muhammed bin Selman dönemini başlamadan bitirdiğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-13 13:25:30

'IŞİD'in bile aklına gelmemiştir' diyen İngiliz gazeteci: Prens Selman dönemi başlamadan bitti

Dünyaca ünlü İngiliz yayın kuruluşu Middle East Eye haber sitesinin genel yayın yönetmeni David Hearst, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda vahşice katledildiği tahmin edilen Cemal Kaşıkçı hadisesinin, Veliaht Kral Muhammed bin Selman dönemini başlamadan bitirdiğini söyledi.

"KİMSE ONUN YANINDA GÜVENDE DEĞİL"

Middle East Eye'daki son yazısında “Trump ve çocuk kral: Muhammed bin Selman'ın saltanatı başlamadan bitti” başlığını kullanan Hearst, veliaht prens bin Selman'ı kasdederek “Kaşıkçı'nın ölümü delilik darbeleriyse, Kaşıkçı'nın ölüm emrini veren kişi tamamen deli olmalı... Onun saltanatı, mantık namına hiç bir şey taşımıyor. Kuralları ve kendisini kayıt altına alan bir şey yok. Bu adam sorgulanma ya da muhasebebi edilme konusunda korkusuz. Bu adamın karşısında kimse kendini güvende hissetmez” dedi.

" IŞİD'İN BİLE AKLINA GELMEMİŞTİR"

Kaşıkçı'nın ölümü ile gelişen süreci “yıkıcı kasırga” olarak nitelendiren Hearst, Kaşıkçı'nın ölümünün holiganca bir saldırı olduğunu belirterek, “Bu yöntem belki de IŞİD'in bile aklına gelmemiştir” ifadesini kullandı.

David Hearst, geçtiğimiz aylarda da Cemal Kaşıkçı ile bir röportaj yapmıştı.

Haber Ara