Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

IŞİD'den ABD'ye ikinci tehdit!

IŞİD, geçen hafta tehdit ettiği ABD'yi bir kez daha tehdit etti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-20 05:35:50

IŞİD'den ABD'ye ikinci tehdit!

IŞİD örgütü geçen hafta ABD'yi tehdit etmişti, internet üzerinden Perşembe günü ABD'yi tehdit eden bir video mesajı daha yayınladı. IŞİD videoda 'bombalı araç ve intihar saldırılarıyla' Beyaz Saray'ı havaya uçaracakları tehdidinde bulundu.

Hürriyet'te yer alan bilgiye göre; 'Roma'dan önce Paris' başlıklı 6 dakikalık Arapça videodaki militanlar IŞİD'in Irak'taki kolu olduğunu iddia etti. Kanlı örgüt bundan bir kaç gün önce New York'tan bazı görüntüler yayınlamış ve New York'un da hedefler arasında olduğunu açıklamıştı.

FBI PARİS'TEKİ SALDIRININ BENZERİNİ ABD'DE BEKLEMİYOR

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, Amerikan halkına Paris'te meydana gelen saldırıların ardından şüpheli durumlara karşı uyanık olmaları yönünde çağrı yaparken, benzeri bir saldırıyı ülke topraklarında beklemediklerini söyledi.

Comey, ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch ile "Paris saldırılarından sonra ABD'de teröre karşı mücadele" konulu ortak basın açıklaması yaptı.

ABD olarak geçen hafta Paris'te meydana gelen saldırıların ardından ciddiye alınabilecek bir tehlike uyarısı almadıklarını kaydeden Comey, terör soruşturmalarını artırdıklarını ve federal dedektiflerin olası bir benzer tehlikeye karşı "onlarca" kişiyi yakın takip altında tuttuğunu söyledi. Comey, ABD istihbaratının yoğun bir gayret gösterdiğini dile getirerek, "Mükemmel değiliz fakat iyiyiz" dedi.

Comey, "Paris'te meydana gelen saldırı gibi ciddiye alınabilecek bir tehlike altında olduğumuz yönünde bir bilgimiz yok ve olayın saldırganlarıyla ABD arasında herhangi bir bağ görmedik" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara