Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

IŞİD bombayı koltuk altına yerleştirmiş

Rusya'ya ait yolcu uçağının düşürülmesinde kullanılan patlayıcının cam kenarında bulunan bir koltuğun altına yerleştirildiği ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-19 11:09:12

IŞİD bombayı koltuk altına yerleştirmiş

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden Rusya St. Petersburg'a gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra 31 Ekim'de Sina Yarımadası'na düşen MetroJet yolcu uçağının düşürüldüğünün Rus yetkililerce doğrulanmasının ardından, bombanın uçağa nasıl konulduğuna dair yeni detaylar ortaya çıktı. Kommersant Gazetesi, patlayıcının cam kenarındaki bir yolcu koltuğunun altına yerleştirildiğini öne sürdü. Uçak kazasını araştıran bir Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yetkilisi, patlamanın merkezinin uçağın kuyruk kısmına yakın olduğunu tespit ettiklerini belirtti. Gazeteye konuşan bir FSB yetkilisi, "Patlamadan sonra ilk olarak uçağın kuyruğu parçalandı, daha sonra diğer kısımlar dağıldı. Olayın ardından kabin basıncının bir anda boşalması, içeridekilerin aniden hayatını kaybetmesine sebep oldu" dedi. Aynı yetkili ayrıca, bombanın koltuğun altına yerleştirilmesinde uçak görevlilerinden birinin rolü olabileceği ihtimalini de dile getirdi. Yaklaşık bir kiloluk TNT patlayıcının güvenlik kontrolünü atlatmasının çok zor olduğunu ima eden yetkili, bombanın bagaj denetçileri veya temizlikçilerden biri tarafından uçağa götürüldüğü ihtimali üzerine çalıştıklarını söyledi.

GAZOZ KUTUSU İÇİNDE...

IŞİD'in yayın organlarından Dabiq dergisi, uçağın içine konulan bombanın resmini yayımladı. Resimde, patlayıcının bir gazoz kutusu içine hazırlandığı ve patlama komutunu vermek için elektronik düğmeye bağlandığı görülüyor.

Haber Ara