Dolar

32,2601

Euro

34,7444

Altın

2.410,61

Bist

10.267,09

Irkçı lider Wilders'ın abisi: Kardeşim İslam'a ve Türkiye'ye cephe aldı

Müslüman ve Türkiye karşıtı olan ırkçı lider Wilders'in abisi Paul Wilders, kardeşi ile ilgili açıklamalar yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-10 13:21:44

Irkçı lider Wilders'ın abisi: Kardeşim İslam'a ve Türkiye'ye cephe aldı

Euronews'e konuşan Wilders "Sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın, o kolay olanı yani başkalarını kötülemeyi tercih edecek” dedi.

İşte o röportaj:

Geert Wilders'ın ağabeyi Paul Wilders, kardeşiniz büyüme çağındayken nasıl biriydi?

- "Biraz şımarık yetişti. 18. yaş gününe kadar yaşıtları gibi davrandı ardından İsrail'e gitti. Geri döndüğünde sosyal hizmetlerde çalıştı ve çok fazla bürokrasi olduğunu söylüyordu. Kendisi bu anlamda bir fark yaratmak istedi.”

Peki İslam hakkındaki bu görüşleri ne zaman edindi? Yani siz ne zaman farkına vardınız?

- “Siyasi bir boşluk gördü. İslam'a ve son dönemde özellikle Türkiye'ye şiddetle karşı olduğunu ifade etti ve büyük destek gördü. Hollanda'da aşırı ırkçı bir lider konumuna bürünerek, halkın aradığı zorlu sorunlara kolay çözümler getiren bir lider olarak görülmeye başlandı."

Peki Hollanda'da Wilders soyadına sahip olmanın bedeli nedir?

- “Ailem tehdit edildi, ben de tehdit edildim. Bazı zamanlarda hayatım riske girdi. Gözdağı vermeye çalıştılar. Pek de sempatik olmayan insanlardan zaman zaman telefonlar geliyor. Onun bu duruşu benim hayatımı olumsuz etkiledi.”

getimage_2

Siz ve aileniz kardeşinizi son olarak ne zaman gördünüz ve beraber neler yaptınız?

- “Son kez annemin doğum gününde görüşmüştük. Geçtiğimiz Aralık ayında ekranlarda onun hakkında olumsuz konuştuğum için benimle tüm irtibatı kesti. Onu tanıyan biri olarak böyle yapacağını biliyordum. Ancak ben böyle olsun istemezdim. Mutlu değilim ama onun yerine karar verecek kişi de ben değilim.”

Sizce kardeşinizin popülaritesi devam eder mi yoksa unutulur mu?

- “Seçim programında sunduğu her şey çok aşırı. Hollanda'da uygulamaya konulabilmesi seneler sürer. Dolayısıyla seçmeni ve taraftarlarını hayal kırıklığına uğratacağını düşünüyorum. Yapamayacağını düşünüyorum. Sonuç olarak sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın, o kolay olanı yani başkalarını kötülemeyi tercih edecek.”

WİLDERS-TÜRKİYE GEİRLİMİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anayasa referandumu kampanyası için 11 Mart'ta Hollanda'nın Rotterdam kentine bağlı Hoogvliet'te Türkiyeli seçmenlerle buluşma kararı almıştı.

Fakat söz konusu toplantı iiptal edildi.

Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Abutalip, iptal kararının toplantının yapılacağı Park de Heerlijkheid adlı salonun sahibi tarafından alındığını açıkladı. Belediye Başkanı, "Eğer salon sahibi iptal etmeseydi, kamu düzeni ve güvenlik gerekçesiyle toplantıyı ben yasaklayacaktım" dedi. Ahmed Abutalip, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rotterdam'da farklı bir bir mekanda toplantı düzenlemesine de izin vermeyeceklerini vurguladı.

Bu gelişmelerden önce Abutalip'e çağrı yapan Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) ırkçı lideri Geert Wilders, toplantının iptalini istemişti.

Hatta Rutte (Başbakan) yönetimine seslenen Wilders, Türk bakanları Nisan ayı ortalarına kadar 'istenmeyen kişi' (persona non grata) ilan etmesini istedi.

Çavuşoğlu da dün yaptığı açıklamada "Rica ederse seçim sonrası gel diye, adam gibi rica ederse yalnız, öyle şey yok baskıyı maskıyı kabul etmeyiz biz, seçim sonrası cuma ya da cumartesi günü gidebiliriz. Yok her şartta bizim için zor derse, bu cumartesi ben giderim. Gideceğim" deid.

 

Haber Ara