Dolar

32,6165

Euro

35,0075

Altın

2.430,95

Bist

10.471,32

Irkçı başkana inat kebap festivali

Bölgede yeni kebap restoranlarının açılmasına izin vermeyeceğini söyleyen Robert Menard'a tepki olarak, şehirde Uluslararası Kebap Festivali düzenlenecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-04 03:07:37

Irkçı başkana inat kebap festivali

Sputnik'te yer alan habere göre: Kebap karşıtı Fransız Belediye Başkanı Robert Menard'ın şehri, kebap festivaline ev sahipliği yapacak. Menard'ın Belediye Başkanlığı yaptığı Beziers kenti sakinlerinden Baptiste Fluzin önderliğinde, şehirde 5 Mayıs'ta Uluslararası Kebap Festivali düzenlenecek.

Fluzin, Fransız basınına yaptığı açıklamada, kebap festivali fikrinin en başta sadece Menard'la dalga geçmek için ortaya attığını ama sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaklaşık 40 binin kişinin festivale katılacağını bildirmesi üzerine ciddi bir organizasyon yapacağını söyledi.

Beziers'de önümüzdeki yıl düzenlenecek etkinlik ülkedeki ilk uluslararası kebap festivali olacak. 

Menard, Beziers'deki kebapçılardan duyduğu rahatsızlığı belirtmiş ve kebabın Fransız kültüründe yeri olmadığını dile getirmişti. Bölgede yeni kebap restoranlarının açılmasına izin vermeyeceğini de ifade eden Menard'ın bu sözleri başta Fransa'da olmak üzere dünyada geniş yankı bulmuştu.

Haber Ara