Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İran ve S. Arabistan arasında 'hac' krizi büyüyor

İran ve Suudi Arabistan'da devam eden tartışmalarda kriz giderek büyüyor...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-07 04:44:26

İran ve S. Arabistan arasında 'hac' krizi büyüyor

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; İki ülke arasında hac krizi devam ediyor. Son olarak Hamaney'in dillendirdiği bir eleştiri Suudi Arabistan'dan tarafından sert bir şekilde cevaplandırıldı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanı Prens Muhammed Bin Nayif, İran yönetimini vatandaşlarını hac farizasını yerine getirmekten alıkoymakla suçladı.

Prens Muhammed, İran'ın hac ibadetini siyasileştirmeye ve İslami öğretilere aykırı, hacıların güvenliğini ihlal edecek şekilde sloganlara dönüştürmeye çalıştığını öne sürdü. “İran'ın hac ibadetine gölge düşürmesine izin vermeyiz” diyen Suudi İçişleri Bakanı, ülkesinin tüm hacı adaylarına kolaylık sağladığını dile getirdi. İran, daha önce hacıların kutsal topraklara gidişinde güvenlik sorunu nedeniyle vatandaşlarının bu yıl hacca gitmeyeceklerini duyurmuştu. Suudiler, İran'ı gerekli düzenlemeleri içeren anlaşmayı imzalamakla suçlamıştı. Suudi Arabistan ise İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney de Riyad'ı, vatandaşlarının hac ibadetine engel olmakla itham etmişti.

Haber Ara