Dolar

32,4068

Euro

34,7207

Altın

2.420,51

Bist

10.082,77

İran: Suudi Arabistan büyük konuşuyor

İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed el Caferi, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara kuvvetleri gönderme açıklamalarına değinerek, 'Büyük konuşuyorlar' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 23:26:58

İran: Suudi Arabistan büyük konuşuyor

Sputnik'te yer alan habere göre: Suudi Arabistan'ın IŞİD karşıtı koalisyona Suriye'de karadan destek vermek istedikleri yönündeki açıklamaları değerlendiren İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed el Caferi, “Suudilerin kara kuvveti gönderecek kadar cesur olmadığını” söyledi.

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansına konuşan Caferi, Suudi Arabistan'ın açıklaması için "Büyük konuşuyorlar" yorumunu yaptı. Suudi Arabistan'ın kara kuvveti gönderecek kadar cesur olmadığını düşündüğünü ifade eden Caferi, "Eğer böyle bir şey yaşanırsa, bu da kötü olmaz, çünkü kesinlikle yenilecekler" dedi. 

Suudi Arabistan'ın Suriye'ye asker göndermeyi planladığını açıklamasının ardından, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim de "Suriye'ye, hükümetin onayı olmadan yapılabilecek herhangi bir harekat saldırgan bir eylem olacaktır. Ülkemize girmeye kalkanların tabutlar içinde geri dönmesine üzülürüz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber Ara