Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

İran'dan Türkiye'ye PKK teklifi

Geçtiğimiz hafta Ankara’ya 3 günlük sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri ile yapılan görüşmeler sırasında PKK’ya yönelik geniş çaplı operasyon kararı alınırken Ankara ve Tahran 9 noktadan harekât için çalışmalara başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 10:26:36

İran'dan Türkiye'ye PKK teklifi

ABD'nin Suriye'nin Sünni Arap kenti ve IŞİD'in  son kalesi olan Rakka operasyonu ile birlikte terör örgütü PKK'yı bölgedeki partneri hâline dönüştürmesi siyasi olarak Ankara'yı rahatsız ederken, 1996'dan bu yana PKK ile doğrudan ilişkileri olan ve üstü örtülü bir şekilde Suriye iç savaşına destek veren İran'ı bölgesel denklemde zor duruma sokmuştu. Ankara durumdan duyduğu rahatsızlığı diplomatik kanallar aracılığı ile ilan ederken, İran'dan sürpriz bir teklif geldi.

SÜRPRİZ TEKLİF

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre geçtiğimiz hafta Ankara'ya 3 günlük sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, “PKK'ya Kandil ve Sincar'da operasyon düzenleyelim” teklfinde bulundu.

DEĞERLENDİRİLİYOR

Habere göre Bakıri'nin ortak harekât teklifi değerlendirmeye alındı.

İran bölgedeki en güvenilir ülkedir. Dostunu asla satmaz. Dostunuz Amerika ile karıştırmayın.
İran'da PKK kampı var diye destek mi veriyor? Türkiye'de PKK kampı yok mu? Türkiye, İran, Irak ve Suriye'den toprak talebi olan bir yapı PKK/PEJAK/YPG.
iranla iş yapılmaz.. iran samimi olsaydı suriye olayları başlamadan önce türkiyeye gelir suriye olaylarını konuşur ve tartışrlardı.. iran kesinlikle sahtekar ve iki yüzlü değil elli yüzlü ahlaksız devlettir.
Bu adamlara güvenilmeyeceğine tarih şahit!
iranla iş yapılmaz.acem oyunları yine sahnede.büyük safevi devleti için çabalıyorlar.pkkya suryede eğitim veren bunlar hasekede.iran dost değil düşmandır

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara