Dolar

43,7039

Euro

51,8364

Altın

7.015,70

Bist

14.339,30

İran’dan Türkiye’ye 'PKK' notası

Tahran, Türkiye toprakları içinde PKK saldırısına uğrayan İran tır ve otobüslerinin daha ciddi şekilde korunması için Ankara’ya nota verdi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 11:13:38

İran’dan Türkiye’ye 'PKK' notası

İran resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin Çarşamba günü Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, İran vatandaşları ve taşıtlarının Türkiye topraklarında saldırıya uğramasından dolayı duyulan endişe aktarıldı ve Ankara'dan daha ciddi tedbirler alması istendi.

İran'ın Tabnak haber ajansına göre, Temmuz ayının sonlarından bugüne kadar İran'a ait dokuz tır ve bir yolcu otobüsü PKK'lıların saldırısına uğradı. Bu saldırılarda bir İran vatandaşı hayatını kaybetti.

Tahran yönetimi ayrıca Ankara-Tahran seferini yapan iki trenin PKK tarafından bombalanması üzerine iki ülke arasındaki tren seferlerini askıya aldı.

Hakan DURU
etme bulma dünyası.
seyfi
PKK ya destek vermezsen iyi olur. Döner dolaşır seni vurur.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, Libya Genelkurmay Başkan Vekili Al-Namroush'u kabul etti

Haber Ara