Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İran-ABD restleşmesinde Kasım Süleymani'den ilk açıklama

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, ülkesi ve ABD Başkanı Trump arasında yaşanan restleşme devam ederken ilk kez konuştu. Süleymani, 'Savaşı başlatan taraf sen olursun ama ne zaman biteceğine biz karar veririz. Ruhani'yi değil beni tehdit et' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-26 12:52:08

İran-ABD restleşmesinde Kasım Süleymani'den ilk açıklama

İran Genç Gazeteciler Kulübü'nün aktardığına göre Süleymani, Hamedan kentindeki etkinlikte konuştu. Süleymani "Bir asker olarak Trump'ın tehditlerine yanıt vermek benim görevim. Eğer o tehdit dilini kullanmak istiyorsa benimle konuşmalı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile değil. Savaşı başlatan taraf sen olursun ama ne zaman biteceğine biz karar veririz" dedi.

İran'da Arapça yayın yapan El Alem televizyonunun aktardığına göre Süleymani ayrıca ABD askerlerinin Kızıldeniz'deki varlığını eleştirdi. Süleymani "Eskiden güvenli olan Kızıldeniz ABD varlığı ile artık güvenli değil" diye konuştu.

El Alem'in haberine göre Süleymani ayrıca "Trump bizim bir şehitler ulusu olduğumuzu ve onu beklediğimizi bilmeli" ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hafta başında yaptığı açıklamada, nükleer uzlaşıdan imzasını çekerek ülkesine yönelik yaptırım politikası izleyen ABD yönetimini "Aslanın kuyruğuyla oynamayın" diyerek uyarmıştı.

ABD Başkanı Trump da buna karşılık Twitter hesabından paylaştığı mesajında, Ruhani'ye hitaben "Bir daha asla ABD'yi tehdit etme yoksa tarihte çok az kişinin gördüğü sonuçlara katlanırsın" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

Haber Ara