Dolar

32,2497

Euro

34,9435

Altın

2.425,96

Bist

10.719,63

İran'a 'illüzyon' mesajlı füze tepkisi

ABD yönetimi balistik füzeler nedeniyle İran'a tepki gösteren bir açıklamada bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-11 06:21:26

İran'a 'illüzyon' mesajlı füze tepkisi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, İranlı yetkililerin uzun menzilli füze denemelerinin devam edeceği yönündeki sözlerine tepki göstererek, Tahran yönetimiyle imzalanan nükleer anlaşmadan dolayı herhangi bir 'illüzyon altında' olmadıklarını belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Toner, günlük basın toplantısında İran Devrim Muhafızları'nca gerçekleştirilen uzun menzilli balistik füze denemelerine ilişkin soruları cevapladı.

İkili görüşmelerle ve Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla İran'a baskı yapmaya devam edeceklerini belirten Toner, "Şu anda haberleri toplama ve sonuçları inceleme aşamasındayız. Kesin bir şekilde yapıldığını anlamaya çalışıyoruz" dedi. 

Devrim Muhafızları Başkan Yardımcısı Hüseyin Selami'nin İran'ın uzun menzilli füze denemelerine devam edeceği yönündeki sözleri hakkında da konuşan Toner şunları söyledi:

"Bu tür olayları kesinlikle kınıyoruz. Şunu belirtmek isterim ki, Kapsamlı Ortak Eylem Planı'nın (JCPOA) İran'ın bölgede dengeleri bozan eylemlerini bir anda son bulduracağı gibi bir illüzyon altında değiliz. ABD ve BM Güvenlik Konseyi, bu eylemlerin onaylanması halinde onları mesul tutacağız."

İran'ın bu hafta İsrail'i vurma kapasitesine sahip balistik füze denemesi yaptığı bildirilmişti. ABD yönetimi de İran'ın balistik füze denemesi yaptığı yönündeki haberler doğrulandığı takdirde, durumun İran'la yapılan 'nükleer atlaşmanın ihlali' anlamına gelmeyeceği fakat konunun BM'ye taşınabileceği kaydetmişti.

Haber Ara