Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Irak'ta 'seçimler tekrar yapılsın' talebi

Irak'ta olaylı geçen seçimlerin ardından Goran Hareketi, Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluk (Komel) ile Demokrasi ve Adalet Koalisyonu 'seçimlerin tekrarlanması' talebinde bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-13 10:55:53

Irak'ta 'seçimler tekrar yapılsın' talebi

Irak'ta dün seçimlerdeki bombalı saldırıları, silahlı taramalar, hile iddiaları ve protestolarla dikkatleri üzerine çekti. Bunun ardından 4 siyasi parti "yeniden seçim" istedi.

Kürdistan 24'ün haberine göre Goran Hareketi, Kürdistan İslami Birlik (Yekgırtu), Kürdistan İslami Topluluk (Komel) ve Demokrasi ve Adalet Koalisyonu Kerkük ve Süleymaniye'de seçimlere hile karıştırıldığını belirterek seçimlerin tekrarını istedi. Ortak açıklamada "Seçim sonuçlarını tümden reddediyor, sonuçlarını kabul etmeyeceğimizi bildiriyoruz. Irak parlamento seçimlerinin Kürdistan Bölgesi ile Kerkük ve Bölge idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde tekrarlanmasını talep ediyoruz" denildi.

Toplantı yapan 4 parti, daha sonra ortak bir açıklama yaptı.

4-parti

DİREKT OLARAK KYB, DOLAYLARI OLARAK İRAN SUÇLANIYOR

4 parti bugün yapılan Irak genel seçimleriyle ilgili Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) seçimlere hile karıştırmakla suçladı. KYB, İran'a yakınlığı ile biliniyor. Sçeimlere yönelik hile iddialarının dolaylı olarak İran'a yönelik olduğu bilinirken, Tahran yönetiminden henüz buna ilişkin bir açıklama gelmedi.

 

Haber Ara