Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Irak Başbakanı bakanlıkları 'düşürdü'

Irak Başbakanı İbadi, reformlarına hızlı başladı, 33 olan bakanlık sayısını 22'ye indirdi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 09:33:13

Irak Başbakanı bakanlıkları 'düşürdü'

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Haydar el İbadi anayasanın 78. maddesi ve parlamentodan aldığı yetkiyle Bakanlar Kurulu üyesi sayısını 22'ye indirdi.

İbadi'nin reform paketi çerçevesinde aldığı karara göre, üç başbakan yardımcılığı görevi, İnsan Hakları Bakanlığı, Kadın İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı, Vilayet ile Parlamento İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve Devlet Bakanlığı lağvedildi. 

İbadi'nin söz konusu karar uyarınca, Bilim ve Teknoloji ile Yüksek Öğretim Bakanlığı, Çevre ile Sağlık Bakanlığı, Belediyeler ile İmar ve İskan Bakanlığı ve Turizm ile Kültür Bakanlığı'nı tek çatı altında birleştirdiği kaydedildi. 

İbadi, geçen hafta açıkladığı ve parlamento tarafından onaylanan reform paketleri çerçevesinde cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılığı mevkilerinin kaldırılması kararı almıştı. İbadi, ayrıca Irak'ta geçmiş ve halihazırdaki yolsuzluk dosyalarının derhal açılması talimatı vererek, bu dosyaların incelenmesi için de uzman yargıçlardan oluşan bir komite oluşturulmasını istemişti. İbadi, tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin de kaldırılmasına karar vermişti.

 

Haber Ara