Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İngiltere ve İran'dan kritik görüşme

ABD'nin İran'a uyguladığı nükleer yaptırım sonrası ilk kez bir İngiliz Bakan İran'a ziyarette bulundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-31 17:48:09

İngiltere ve İran'dan kritik görüşme

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Bakanı Alistair Burt, Suriye ve Yemen ile ilgili görüşmelerde bulunmak için İran'ın başkenti Tahran'a gitti.

YAPTIRIM SONRASI BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Amerika'nın İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından ilk kez bir İngiliz bakan İran'a ziyarette bulundu.

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, ülkesinin İran ile yapılan nükleer anlaşmaya bağlı olduğunu ancak bu ülkeyi balistik füze programı ve bölgedeki "istikrarı bozucu eylemleri" nedeniyle eleştirmeye devam edeceklerini söyledi. Resmi ziyaret için İran'ın başkenti Tahran'a hareketinden önce basına açıklamalarda bulunan Burt, "İran'ın İngiltere ve dünya ile ilişkisi açısından kritik bir zamandayız" dedi.

ABD'nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekildiğini ancak İngiltere'nin Avrupalı ve uluslararası ortakları ile bu anlaşmaya destek vermeyi sürdürdüğünü belirten Burt, "İran anlaşma kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirdiği sürece biz bölgede güvenli bir gelecek için en iyi yol olarak gördüğümüz bu anlaşmaya bağlı kalacağız. İngiltere'nin nükleer anlaşmaya verdiği destek, İran'ı anlaşamadığımız konularda eleştirmemize engel değil. Ziyaretim sırasında İran'ın balistik füze programının ve bölgedeki istikrarı bozucu eylemlerinin ele alınması gerekli" diye konuştu. 

TRUMP NÜKLEER ANLAŞMADAN ÇEKİLMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump göreve başlamasının ardından 'felaket anlaşması' olarak tanımladığı nükleer anlaşmadan çekildiklerini açıklamıştı.

6 ülkenin İran ile imzaladığı nükleer anlaşmadan ülkesini çeken ABD Başkanı Trump anlaşmanın İran'ın bölgedeki hamlelerini kısıtlamaması ve ülkenin füze denemelerine engel olmaması nedeniyle kötü bir anlaşma olduğunu ifade etmişti.

Haber Ara