Dolar

32,2329

Euro

34,9539

Altın

2.408,76

Bist

10.400,48

İngiltere'den Müslüman Kardeşler raporu

İngiltere Başbakanı Müslüman Kardeşler raporunu parlamentoyla paylaştı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-18 03:55:54

İngiltere'den Müslüman Kardeşler raporu

İngiltere Başbakanı David Cameron, İngiliz hükümetinin uzun süredir beklenen Müslüman Kardeşler (İhvan) raporunun temel bulgularını parlamentoyla paylaştı. Cameron, Müslüman Kardeşler örgütüne üyeliğin 'aşırılık göstergesi olabileceğini' ancak örgütü incelemeyi sürdüreceklerini belirtti.
 
Ajanslarda yer alan habere göre; David Cameron, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'na sunduğu yazılı değerlendirmede, "Raporun ana bulguları, Müslüman Kardeşler örgütüne üyeliğin, bu örgütle bağlantının veya bu örgütten etkilenmenin aşırılık göstergesi olabileceği sonucunu destekliyor" ifadesini kullandı.

Cameron, raporun, Müslüman Kardeşler'in İngiltere'deki ve İngiltere dışındaki temsilcileriyle ve üçüncü kişilerle yürütülen bir araştırmaya dayandığını belirterek, "Karmaşık bir konu çünkü Müslüman Kardeşler ulus ötesi bir ağ. İngiltere'de ve İslam dünyasındaki ulusal örgütlerle de ilişki içinde. Hareket, kasıtlı bir biçimde kapalı ve mutat olarak da ketum" dedi. 

Başbakan Cameron, "Müslüman Kardeşler evrilmeye devam ettiğinden, bizim ona yaklaşımımız da evrilmeli. Raporun bulguları bilmediğimiz pek çok şeyi aydınlattı ancak gelişmelerden haberdar kalabilmek için çalışmamız sürecek" değerlendirmesinde bulundu.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER: KABUL ETMİYORUZ

İngiltere'nin raporuna tepki gösteren örgütün Dışilişkiler Sorumlusu Yahya Hamid, "Ulaşılan sonuçların güvenilir delillere dayandığını kabul etmiyoruz. Müslüman Kardeşler rapor için açık ve dürüst katkı sağladı. İngiliz hükümetinin de bu tutuma aynı şekilde karşılık vermesi umulurdu ancak şimdi görülüyor ki Başbakan Cameron'ın niyeti Müslüman Kardeşler ile ilgili adil bir değerlendirme yapılması değilmiş" dedi. 

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın talimatıyla geçen yıl nisan ayında Müslüman Kardeşler'in ülkedeki faaliyetlerini incelemek için kurulan komisyonun başkanlığını İngiltere'nin Riyad Büyükelçisi Sir John Jenkins yaptı.

Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'da yasaklanarak terör örgütü kabul edilmişti.

Haber Ara