Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İngilizler Türkiye'nin AB üyeliğine karşı

Dünyaca ünlü basın kuruluşu Independent'ın Türkiye hakkında yaptığı anket sonuçlarına göre halkın büyük çoğunluğu Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmıyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-19 03:14:19

İngilizler Türkiye'nin AB üyeliğine karşı

Odatv'de yer alan habere göre: Dünyaca ünlü basın kuruluşu Independent'ın Türkiye hakkında, okurlarına ''Türkiye'nin AB üyeliğine kabul edilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?'' sorusunu yönelten kuruluşun anketi bu konuda batı dünyasına hakim olan görüşü yansıtan bir sonuç verdi.

Independent'ın web sayfasında haber altlarına eklenen bir anket, Türkiye'nin AB üyesi olması fikirine istinaden okurlarının ne düşündüklerini öğrenmek üzere başlatılmıştı. Şimdiye kadar elde edilen sonuç, %88 oranında katılımcının Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak bakmadığı yönünde sonuçlanırken sadece %12 oranında bir katılımcı Türkiye'nin AB üyesi olması gerektiğini yanıtını verdi.

Avrupa vatandaşları Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman karşı bir duruş sergilemiştir, mülteci sorununda yaşanan olumsuzluklar Türkiye'nin AB üyeliği sürecine istinaden her zaman varolan olumsuz algının katlanarak artmasına sebep olduğu belirtiliyor.

anket

Haber Ara