Dolar

44,0580

Euro

51,0884

Altın

7.220,47

Bist

12.702,00

İngilizler IŞİD'e karşı seferberlik başlattı

İngiltere'nin IŞİD'e karşı daha etkili mücadele verebilmek için gizli servis teşkilatlarına 1900 yeni eleman alınacağı duyuruldu.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-16 10:50:47

İngilizler IŞİD'e karşı seferberlik başlattı

CNNTÜRK'ün haberine göre, İngiltere Başbakanı David Cameron, bugün (Pazartesi) yapacağı açıklamada, İngiltere'nin caddelerinde gerçekleştirilmesi olası IŞİD saldırılarına karşı ve havaalanlarından kalkan uçakların güvenliği için 1900 istihbarat ve güvenlik elemanının işe alınacağını duyuracak.

Başbakan aynı zamanda İngiltere vatandaşlarının dünyanın dört bir yanında kullandıkları havaalanlarının güvenliğinin yeniden gözden geçirileceğini duyuracak.

İngiltere ve ABD son aylarda potansiyel olarak savunmasızı durumdaki havaalanlarında geniş güvenlik önlemleri aldı.

Dünyanın başka yerlerinde yeteri kadar güvenli olmadığı belirlenen havaalanlarıyla ilgili yerel yetkililere tavsiyelerde bulunulup, eğitim ve donanım sağlanacak.

İngiltere hükümeti, geçtiğimiz ay düşen Rus Metrojet uçağının Mısır'daki Şarm El Şeyh havaalanında yerleştirilen bir bomba nedeniyle düştüğüne inanıyor.

İngiltere'de terörle mücadele ve siber saldırılara karşı güvenliğin arttırılması planları arasında MI5, MI6 ve GCHQ gizli servislerinin personel sayısında yüzde 15 oranında artışa gidilmesi de bulunuyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Adana'da gökyüzünden yanan cisim düştü

Haber Ara