Dolar

32,5223

Euro

34,8741

Altın

2.443,30

Bist

9.915,62

İngiliz kızlar IŞİD üyeleri ile evlendirilmiş

IŞİD’e katılmak için şubatta ailelerinden habersiz Türkiye üzerinden Suriye’ye kaçan üç İngiliz kızın, IŞİD militanlarıyla evlendirildiği ortaya çıktı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 11:19:45

İngiliz kızlar IŞİD üyeleri ile evlendirilmiş

Şamima Begüm (15), Amira Abese (15) ve Kadiza Sultan (16) adlı kızların ailelerinin avukatı Tasnime Akunjee, İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, okul çağındaki kızlardan ikisinin IŞİD'in uygun gördüğü militanlarla evlendirildiğini belirtti. Suriye'de bulunan kızların evlendikleri haberini, Londra'daki ailelerine telefon ve sosyal medya yoluyla ilettiği bildirildi. Gazete, 3 kızdan hangilerinin evlendiğini açıklamadı.

Evlenen kızların, Suriye'de başlangıçta bir müddet birlikte yaşadığı, şimdi ise  IŞİD'ın kontrolündeki Rakka kentinde ayrı yaşadıkları belirtiliyor. Ailelerin avukatı Tasnime Akunjee, kızların evlenmiş olmasının işleri daha da zorlaştırdığını açıklayarak, “Bu durum, kızların Suriye'de kalmasını güçlendirdi, geri dönmeleri umudunu ise tüketti” ifadesini kullandı.

Londra'daki Bethnal Green Akademi'den okul arkadaşı olan Begüm, Abese ve Sultan 17 Şubat'ta İngiltere'deki Gatwıck Havaalanından Türkiye'ye uçmuş, birkaç gün sonra da Suriye'ye geçtikleri belirlenmişti. Kızlar, geçtiğimiz günlerde Rakka sokaklarında çarşaflarıyla yürürken görüntülenmişti.

 

Haber Ara