Dolar

43,2704

Euro

50,5160

Altın

6.543,85

Bist

12.747,88

İki ülkenin sınırları yeniden çiziliyor

Hindistan parlamentosu, Hindistan ile Bangladeş arasındaki sınırın yeniden çizilmesini sağlayacak anayasa değişikliğini onayladı.

12 Yıl Önce Güncellendi

2015-05-08 04:54:14

İki ülkenin sınırları yeniden çiziliyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Parlamento, anayasa değişikliğini onaylayarak Hindistan-Bangladeş ilişkileri açısından tarihi bir güne imza atmış oldu" ifadesini kullandı.

Modi, anayasa değişikliğinin iki ülke arasındaki kara sınırında "daimi bir anlaşma" sağlayarak, geçmişten beri süregelen sınır sorununu çözeceğini belirtti.

Modi, bu düzenlemeyle sınırın daha iyi yönetileceğini, bunun da sınır güvenliğine katkıda bulunacağını belirtti.

Güney Asya'nın iki komşu ülkesi arasında en önemli sorunlardan biri olarak sınır anlaşmazlığı gösteriliyor. Sorunun temel nedenini ise 4 bin kilometrelik sınırda yer alan ve iki ülke arasında iç içe geçen tartışmalı 162 yerleşim bölgesi oluşturuyor. Anlaşmazlık nedeniyle bu bölgelerde yaşayanların temel kamu hizmetlerinden mahrum kaldığı belirtiliyor. 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Melissa Vargas'tan o görüntüyle ilgili açıklama

Haber Ara