Dolar

42,9219

Euro

50,5392

Altın

5.966,70

Bist

11.261,52

IKBY'de seçim hazırlıkları askıya alındı

IKBY'nin 1 Kasım'da gerçekleştirmeyi planladığı başkanlık ve milletvekili seçimlerine ilişkin hazırlıkların askıya alındığını bildirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-18 18:35:26

IKBY'de seçim hazırlıkları askıya alındı

 Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, bölgede iki hafta sonra yapılması öngörülen başkanlık ve milletvekili seçimlerine ilişkin hazırlıkların askıya alındığını bildirdi. 

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, "1 Kasım tarihinde düzenlenmesi öngörülen seçimlerle ilgili hazırlıklar, bölgede meydana gelen son gelişmeler ve hiçbir adayın başvuruda bulunmaması nedeniyle geçici olarak askıya alındı." ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada hazırlıkların ne zaman başlayacağına IKBY Parlamentosu'nun karar vereceği belirtildi. 

IKBY Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran'da bazı siyasi parti temsilcileriyle yaptığı toplantı sonrasında başkanlık ve milletvekili seçimlerinin 1 Kasım'da düzenleneceğini duyurmuştu. 

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

MKE'den 450'den fazla ağır silah sistemi teslimatı

Haber Ara