Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İbadi'nin reform paketi onaylandı

Irak Meclisi, Başbakan Haydar El İbadi’nin yolsuzlukla mücadeleyi de içeren reform planını oy birliği ile kabul etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-11 13:47:18

İbadi'nin reform paketi onaylandı

Bakanlar kurulu tarafından onaylanan reform planı, 295 milletvekilinin hazır bulunduğu oturumda oy birliği ile kabul edildi.

'HALK YANINDA DURMANIZI İSTİYOR'

Oylama öncesinde bir konuşma yapan Meclis Başkanı Selim El Cuburi, "Halk, reformların gerçekleşmesi için yanında durmanızı istiyor. Bugün reformların gerçekleşmesi için gerçek bir sınavla karşı karşıya bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Reform süreciyle hükümet ve meclisin modern devlet anlayışında iyileşme kaydedileceğini belirten Cuburi, "Meclis, bu konularda büyük çaba harcadı, bu vesileyle de hükümet reformları gerçekleştirdi" diye konuştu. Cuburi ayrıca, hizmet alanlarındaki aksaklıklar ve yolsuzlukların giderilmesi için sokağa çıkan göstericiler ve ‘sınırsız desteği' için Şii lider Ayetullah Ali Es Sistani'ye de teşekkür etti.

YOLSUZLUKLARLA MÜCADELE, TASARRUF TEDBİRLERİ…

Irak Başbakanı İbadi, cumhurbaşkanı ve başbakan yardımcılığı makamlarının kaldırılması da içeren bir reform paketi hazırlamıştı.

Reform paketi, Irak'taki yolsuzluk dosyalarının derhal açılması ve bunların incelenmesi için uzman hakimlerden oluşan bir komite oluşturulması ile tüm başkanlık ve devlet kurumlarına tahsis edilen istisnai bütçenin kaldırılmasını içeriyordu.

Haber Ara