Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İbadi'den 'İslam İttifakı' tepkisi

Irak Başbakanı İbadi, İslam İttifakı'nı eleştirerek tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-18 03:09:33

İbadi'den 'İslam İttifakı' tepkisi

Irak Başbakanı İbadi'nin, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin katılımıyla teröre karşı oluşturulan koalisyona tepki gösterdiği belirtildi.
 
Ajansların haberine göre; Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamasında Haydar el İbadi, koalisyonun oluşturulmasının kendilerine sürpriz olduğu ve kendileriyle istişare edilmediğini belirterek, "Buradaki temel yanlış koalisyon ilan edildikten sonra bize haber verilmesi oldu" ifadesini kullandı.

İbadi açıklamasında şunları kaydetti: 

"Irak, IŞİD ile karada savaşıyor. Irak'ın dışarıda bırakıldığı ve Suriye ile çalışmaya gidilmediği bir teröre karşı koalisyon nasıl olur da oluşturulur? Biz, IŞİD ile gerçek mücadele planı ve Irak'a terörle mücadelesinde gerçek destek sunmayan bu ülkelerden gerçek destek istiyoruz."

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Haber Ara