Dolar

32,3624

Euro

34,7026

Altın

2.395,11

Bist

10.163,01

'Hollandalı şirketler Kırım'daki Rus işgalcilerle işbirliği yapıyor'

Yedi Hollandalı şirketin Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları ihlal ettiğinden şüpheleniliyor. Söz konusu şirketlerin, Rusya’nın yasa dışı inşa ettiği Kerç köprüsünün inşaatında yer aldığı iddia ediliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-04 16:53:06

'Hollandalı şirketler Kırım'daki Rus işgalcilerle işbirliği yapıyor'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre Hollanda Başsavcılığı söz konusu şirketlerinin soruşturma altında bulunduğunu açıkladı.

Başsavcılığın iddiasına göre söz konusu şirketler Kerç köprüsünün ayaklarının yerleştirilmesi için gereken özel cihazları tedarik etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) ve Dünya Kırım Tatar Kongresi (DKTK) Başkanı, Ukrayna milletvekili Refat Çubarov, Kırım'ın Rus işgalinden kurtulmasından sonra Rusya'nın inşa ettiği Kerç köprüsünün verilen zarar karşılığında Ukrayna'ya devredilmesi gerektiğini söylemişti.

2018-05-04_16h56_30

KERÇ KÖPRÜSÜ

2016 yılında Ukrayna'daki Rus ayrılıkçılara destek veren Rusya, Kırım'ı işgal ve ilhak etmişti. Kırım'ın Rus toprağı olduğunu iddia ederek seçimler düzenleyen Rusya, bölgeye ardı ardına başsavcılar atamış ve 'özerk' bir yapılanmayla Rusya'ya bağlı toprak parçası haline getirmişti.

Aynı yıl Kırım'ı Rusya'yla birleştirmek amacıyla Kerç ve Taman yarımadaları arasında Tuzla Adası ve Tuzla Dili üzerinden geçen Kerç köprüsünü inşaatı başlamıştı.

Ukrayna Adalet Bakanı Pavlo Petrenko, Rusya tarafından işgal edilen Kırım'da, işgalcilerin Kerç Boğazı'ndaki yasa dışı köprü inşaatına katılan her şirkete uluslararası yaptırımlar uygulanacağını bildirmişti.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcılığı, Kerç Boğazı'nda köprü inşaatının bölgesel ekolojik felakete neden olabileceğini, kapsamlı çalışmaların Azak denizini Karadeniz körfezine dönüştürebileceğini duyurmuştu. Suyun kimyasal bileşiminin değişmesi ise Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde yer alan yunus balığı dahil birçok canlı organizmaların yok olmasına neden olacak.

e4f0b7b70139541eca9fb63c75eae24b

 

Haber Ara