Dolar

32,2122

Euro

35,0750

Altın

2.472,27

Bist

10.158,63

Hindistan'daki hava üssü saldırısı

Pakistan Hindistan'daki hava üssüne yapılan saldırıyla ilgili soruşturma kapsamında ülkede gözaltılar yaptığını bildirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-14 09:15:52

Hindistan'daki hava üssü saldırısı

Pakistan medyasında yer alan haberlere göre, Ceyş-i Muhammed örgütü lideri Mevlana Mesud Ezher, iki gün önce kardeşi ve kayın biraderi ile gözaltına alındı. Ezher'in 30 gün boyunca koruyucu gözaltında kalacağı kaydedildi.

Öte yandan, Pakistan, konuyu araştırmak üzere üst düzey bir soruşturma komisyonu kurulduğunu duyurdu. Komisyona askeri ve sivil istihbarat yetkililerinin de dahil edildiği ifade edildi.
Daha önce yapılan açıklamada, Pathankot hava üssü saldırısı soruşturması kapsamında bazı Ceyş-i Muhammed örgütü üyelerinin gözaltına alındığı belirtilmişti.

Pakistan ve Hindistan Dışişleri sekreterlerinin cuma günü bir araya gelmesi planlanıyor. Ancak, Hindistan, görüşme başlamadan önce Pakistan'dan Pathankot hava üssü saldırısına ilişkin "hızlı ve kararlı" bir soruşturma başlatmasını istemişti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, geçen yıl sonunda Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ile görüşmek üzere Lahor'a sürpriz bir ziyaret düzenlemişti. Söz konusu ziyaret, uzmanlarca, iki ülke arasındaki buzların erimesi için olası bir başlangıç olarak değerlendirilmişti.

Keşmir'in bağımsızlığını hedefleyen Ceyş-i Muhammed örgütünün en ses getiren eyleminin, 2001 yılında Leşker-i Tayyibe ile Hindistan parlamentosuna yapılan saldırı olduğu belirtiliyor. Ceyş-i Muhammed, 2002 yılında Pakistan tarafından terör örgütü ilan edilerek, yasaklanmıştı.

Hindistan'ın Pencap eyaletinde bulunan Pathankot hava üssüne teröristler tarafından geçen ay silahlı saldırı düzenlenmişti. Çıkan çatışmada dört saldırgan öldürülmüş, 7 askeri personel hayatını kaybetmişti.

Hindistan Hava Kuvvetleri'ne bağlı Pathankot üssü, Pakistan sınırından 50 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Haber Ara