Dolar

32,3779

Euro

34,6820

Altın

2.404,03

Bist

10.051,33

HDP: TSK, Afrin'e operasyon düzenlerse...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Serpil Kemalbay, TBMM'de yaptığı konuşmada “Türkiye Efrin’deki Kürt halkına elini uzatırsa kıyamet kopmaz, tam tersine saray yıkılır” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-17 09:33:34

HDP: TSK, Afrin'e operasyon düzenlerse...

Serpil Kemalbay, bugün Türkiye Büyük Millet Meclis'indeki (TBMM) grup toplantısında Türkiye'nin Suriye politikası ve Afrin'e olası operasyonuna ilişkin “Bugün Efrin'e yönelik bir saldırı ile karşı karşıyayız. Sürekli Rojava'ya yönelik savaş söylemleri üretiliyor. Kendi koltuklarını korumak için Efrin söylemini geliştiriyor ve Türkiye halklarına düşmanlık dayatıyorlar” dedi.

Türkiye halklarının Kürt düşmanlığı gibi bir hedefi yok” diyen Serpil Kemalbay, sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye halkları Kürt halkıyla barışmak zorunda. Efrin'e yöneltilen bu öfke nöbetlerini ciddi bir şekilde, soğukkanlı bir şekilde değerlendirmeli ve Efrin'de, Rojava'da Kürt halkının yanında olmalıyız. Suriye'de demokrasi güçlerini desteklemek Türkiye halklarının çıkarınadır. Bu Efrin'deki, Diyarbakır'daki, İstanbul'daki halkların çıkarınadır. Ama Türkiye Efrin'deki Kürt halkına elini uzatırsa kıyamet kopmaz, tam tersine saray yıkılır. Saray'da kıyamet kopar. O yüzden kendi politikalarını sürdürmek istiyorlar. Bu savaş iklimi sürmezse OHAL'i nasıl sürdürecekler, hukuksuz KHK'leri nasıl dayatacaklar.”

Kemalbay, “Efrin, Suriye'deki savaşın devam ettiği 7 yıl boyunca belki de barış içinde yaşanabilen, savaşın sirayet etmediği nadide yerlerden biri. Efrin'de Kürtler, Araplar, Ermeniler, Asuriler Meclis kurmuşlar ve kendilerini yönetmek istiyorlar. Bu seni niye rahatsız ediyor?” dedi.

Haber Ara