Dolar

32,5102

Euro

34,8004

Altın

2.444,72

Bist

9.915,62

Hamaney ve Esed'den Kudüs açıklamaları

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney ile Beşar Esed'den Kudüs'e ilişkin açıklama geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-06 13:00:32

Hamaney ve Esed'den Kudüs açıklamaları

Suriye'de süren savaş ve konumları itibari ile "iletişime açık" dünyanın dışında tutulan iki isimden Kudüs konusunda açıklama geldi. Açıklamalara ilişkin sosyal medyada "zayıf ve yuvarlak ifadeler" yorumları yapılırken, yine de ses çıkmış olmasının olumlu olduğu belirtiliyor...

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki birçok savaş noktasında bulunan İran ve savaşın aktörlerinden olan Beşar Esed'den ABD'nin Kudüs adımı konusunda açıklama geldi.

İRAN'DAN AÇIKLAMA

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in kişisel internet sitesinden yapılan açıklamada "ABD'nin büyükelçiliği taşıma niyeti onların beceriksizliklerinin ve başarısızlıklarının işareti. ABD'nin Filistin konusunda elleri bağlı. Amaçlarına ulaşamıyorlar. Filistin özgürleşecek ve Filistin halkı zafere ulaşacak" denildi.

ŞAM'DAN AÇIKLAMA

Esed rejimi yönetimi, ABD Başkanı Trump'ın 'tehlikeli' olarak niteledikleri planını kınadıklarını duyurdu. SANA'ya konuşan bir dışişleri yetkilisi "ABD yönetiminin bu tehlikeli girişimi, ABD'nin uluslararası kanunları küçümsemesine net bir örnek teşkil ediyor" dedi. Suriye Dışişleri Bakanlığı da açıklamasında "Suriye ABD Başkanı'nın ABD Büyükelçiliği'ni işgal altındaki Kudüs'e taşıma ve Kudüs'ü başkent olarak tanıma yönündeki olası girişimini en güçlü şekilde kınıyor" ifadelerine yer verdi.

 

Haber Ara