Dolar

32,4206

Euro

34,7032

Altın

2.435,85

Bist

10.082,77

Halep'in son hastanesinde 'bir adımlık' yer yok

Suriye'de Rusya ve Esed rejiminin hava saldırılarının hedefi olan hastanelerden geriye yaralanan sivillere hizmet veren sadece bir hastane kaldı. Daha önce defalarca bombalanan Halep'in son hastanesinde, yaralıların çoğu hastane koridorlarında, yerlerde ve hastane kapısında bekliyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-29 11:51:07

Halep'in son hastanesinde 'bir adımlık' yer yok

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın yoğun saldırılarına maruz kalan Halep şehrinin doğusunda sadece bir tane hastane kaldı.

Halep'in son hastanesi, ekipman yetersizliği, ilaç eksikliği ve imkansızlıklarla mücadele ediyor. Hastanenin kapısından girdiğiniz anda korkunç bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Her yerde yaralı insanlar, hastanenin zeminine damlamış kan izleri ve çevresi tamamen yok edilmiş Halep'in son hastanesi...

"Burada hastaların çoğu yerde... Yürümek için yer yok. İlk defa hastaneyi bu şekilde görüyorum..."

Hastanede çalışan doktorlardan Hamza el-Hatib, El-Cezire'ye yaptığı açıklamada, "Küçük bir hastane, ama her gün çok sayıda yaralıyı tedavi ediyor. Çünkü Halep'in son hastanesi..." ifadelerini kullandı. Halep'te muhaliflerin kontrolündeki bölgedeki hayatta kalan bir avuç doktordan biri olan El Hatip sözlerini şöyle sürdürdü:

hg_1

"Rusya ve Esed rejiminin saldırılarında çok hastanemiz yıkıldı"

"Rusya ve Esed rejiminin yoğun bombardımanları neticesinde 5 hastanemiz yıkıldı. Bu hastane, Halep'te ayakta kalan son hastane" El-Hatip kendi hastanelerinin de defalarca bombalandığını söyleyerek, "Allah'a şükürler olsun ki çok büyük bir kaybımız olmadı, hastanemiz daha önce vuruldu ama hala hizmet verebiliyoruz" dedi.

Yaralılara çok zor şartlarda hizmet vermeye çalışan hastanenin mücadele ettiği çok fazla alan var; ilaç eksikliği, çalışanların çok az sayıda olması ve defalarca bombalandığı için hasar gören ekipmanları.

Hastane çalışanlarından Huzeyfe Dahman, Halep'in son hastanesindeki trajik durumu şöyle anlatıyor:

"Hastaların çoğu yerde... Yürümek için yer yok. İlk defa hastaneyi bu şekilde görüyorum..."

Haber Ara