Dolar

32,2727

Euro

34,9583

Altın

2.447,65

Bist

10.173,42

G20'den küresel ekonomi vurgusu

Çin'in Şangay kentinde bir araya gelen G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, küresel mali ve ekonomik gelişmeleri büyük bir dikkatle izlemeye devam edeceklerini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-27 20:52:43

G20'den küresel ekonomi vurgusu

Çin'in Şangay kentinde bir araya gelen G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, ortak küresel ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşmak için daha fazla çaba harcanması gerektiği konusunda anlaştı.

Çin'in dönem başkanlığındaki G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Şanghay'da yaptığı 2 günlük görüşmeler bugün sona erdi.

YAPISAL REFORMLAR ELE ALINDI

Çin'in Şangay kentinde bir araya gelen G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları ekonomik büyüme ve istihdam sorununun çözümü için öngörülen yapısal reformları ele aldı.

Görüşmenin ardından yayınlanan sonuç bildirgesinde, "Küresel ekonominin karşılaştığı temel sorunları gözden geçirmek ve Hangzhou Zirvesi'nin gündemini hazırlamak için Şanghay'da bir görüşme gerçekleştirdik. Küresel ekonomi iyileşmekte ama bu süreç kırılgan kalıyor. Ortak küresel ekonomik kalkınma hedeflerine varılması için daha fazla çaba harcama ihtiyacını kabul ettik. Küresel mali ve ekonomik gelişmeleri büyük bir dikkatle izlemeye devam edeceğiz" denildi.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE

G20 ülkeleri ayrıca 'terörün finansman kaynak ve kanallarına karşı mücadelede' işbirliğini artırma konusunda anlaştı. Bunun yanında, Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine İlişkin Mali Çalışma Grubu'na (FATF) taleplerinin modern tehdit düzeyine ne kadar uygun olduğunu kontrol etme talimatı verildi.

G20 ülkelerinin temsilcileri, ayrıca iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında "yeşil finansmanın" seferber edilmesi gerektiği konusunda anlaşmaya vardı.

 

Haber Ara