Dolar

32,3526

Euro

34,7766

Altın

2.392,62

Bist

10.247,93

Frontex'ten güvenlik uyarısı

AB Sınır Güvenliği Birimi Frontex, yasadışı sınır geçişleri nedeniyle güvenlik uyarısında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-06 01:57:05

Frontex'ten güvenlik uyarısı

Ajanslarda yer alan habere göre; Avrupa Birliği üyesi devletler, 2015 yılında 1.82 milyon kişinin sınırlardan yasadışı şekilde geçiş yaptığını açıkladı. Bu sayının 2014'tekinden 6 katına çıktığı belirtildi.

Yasadışı sınır geçişlerindeki artışın büyük bir kısmının Suriyeli sığınmacılar tarafından gerçekleştiği ifade edilirken, yıl sonuna doğru Afgan ve Iraklı sığınmacıların sayısında da artış olduğu aktarıldı.

İllegal geçişlerin 885 bin 400'ünü, Avrupa'ya ulaşmak için Türkiye'den Yunan Adalarına geçen sığınmacıların oluşturduğu kaydedildi. 

'"TERÖRİSTLER" DÜZENSİZ GÖÇTEN FAYDALANIYOR'

AB Sınır Güvenliği Birimi Frontex, yasadışı sınır geçişlerinin sadece sığınmacıların yerleştirilmesi ya da kabulü gibi konularda sıkıntı yaratmadığını belirterek, artan "terör" tehdidine dikkat çekti.

Kasım ayında Paris'te meydana gelen saldırıları gerçekleştirenlerden ikisinin Yunan Adaları üzerinden Avrupa'ya giriş yaptığını hatırlatan Frontex raporunda, “Paris saldırıları, düzensiz göçün, Avrupa'ya giriş yapmak isteyen teröristler tarafından kullanılmış olabileceğini açıkça gösterdi” dendi.

Frontex raporunda, yasadışı sınır geçişlerinin Doğu Avrupa gibi bölgelerde gerçekleşen silah kaçakçılığı organizasyonları tarafından da kullanıldığı belirtildi.

Haber Ara